Van Galgenwaard tot Top 2000: ‘Utereg me stadsie’ van Herman Berkien verovert plek in de lijst der lijsten

Het is gelukt: Utereg me stadsie van Herman Berkien heeft dit jaar een plek veroverd in de Top 2000 van NPO Radio 2. Welke positie blijft nog een verrassing, dat wordt aankomende vrijdag pas bekendgemaakt.

Het ‘Uteregs’ was nooit eerder te horen in de Top 2000. Reden voor initiatiefnemer Joop de Jager om een lobby te beginnen om het nummer van Herman Berkien in de lijst te krijgen. Hij is dolblij dat het is gelukt. ,,Het is echt geweldig, ik had het heel erg gehoopt en nu is het ook echt uitgekomen. Daar zijn wij enorm blij mee.”

Hoe hij precies op het idee kwam, weet hij niet meer: ,,Misschien in de auto, of op de tribune in de Galgenwaard.’’ Via sociale media voerde hij de campagne, Utrechters reageerden enthousiast. ,,We kregen veel respons; mensen vertelden dat ze gingen stemmen. Ook kregen we veel aandacht in de media, dat heeft zeker geholpen.”

De 2000ste plek, dat zou mooi zijn, dat is het eerste lied, dat krijgt extra veel aandacht

Joop de Jager, Initiatiefnemer

De Jager heeft al talloze blije reacties gekregen. Waaronder die van Inge Hansen, de weduwe van Herman Berkien. ,,Ze kreeg kippenvel toen ze het las en zei: ‘Herman is nu echt trots’.”

AD/Utrechts nieuwsblad digitaal 11 december.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *